serwatka słodka
cena 4500PLN brutto za 1000kg
wysyłka gratis
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu
1. Energia/Energy value – 1481 kJ/349 kcal
2. Tłuszcz/Fat – 0,5 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone/Saturated fatty acids – 0,2 g
3. Węglowodany/Carbohydrates – 75 g
W tym cukry/Including sugars – 75 g
4. Białko/Protein – 11 g
5. Sód/Sodium – 1,0 g
CECHY FIZYKOCHEMICZNE
PHYSICAL AND CHEMICAL PROPERTIES
1. Zawartość wody/The water content – max. 4%
2. Zawartość tłuszczu/Fat content – max. 0,5%
3. pH – min. 6,0
4. Białko/Protein – 11±0,5%
5. Laktoza/Lactose – min. 70%
6. Popiół/Ash – max. 8%
7. Cząstki Przypalone/Burnt particles – disc A,B
8. Zanieczyszczenia mechaniczne/Mechanical impurities –
niedopuszczalne/are not allowed
9. Wskaźnik nierozpuszczalności osadu/ Insolubility index ml sediment –
not more than 2.0
10. The metal content of Pb – max. 0,02 mg/kg wet weight
CECHY MIKROBIOLOGICZNE
1. Ogólna liczba drobnoustrojów w 1 g –
max. 50.000
2. Obecność Gronkowców Koagulazododatnich – 1 g – max. 10
3. Obecność Salmonella w 25g – nieobecna
4. Obecność Listeria w 25 g – nieobecna
5. Obecność Bakterii z grupy Coli w 1 g –nieobecne
6. Liczba drożdży/pleśni – max. 100
7. Enterobacteriaceae w 1 g – max. 10
8. Substancje hamujące – niedopuszczalne
AKTY PRAWNE/ACTS
Commission Regulations (UE): nr 445/2007; (UE): nr 1308/2013;
(UE): nr 1441/2007; (UE): 396/2005; (UE): nr 2023/915; (UE): nr 2018/150, Dz.U.2007.121.841
WYPADEK
